Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Gy.I.K. - Top menü cikkek - Mindigmunka.hu

Aktuális hírek

Gipszkartonszerelő
Gipszkartonszerelő
  Gipszkartonszerelő Havi nettó 1 500 € Tapasztalattal rendelkező gipszkartonszerelőket keresünk hollandiai munkavégzésre. Feladatok .Falak és
Autófényező-előkészítő
Autófényező-előkészítő
Autófényező-előkészítő havi nettó €1400 tól Autófényező-előkészítőt keresünk Németországba!   Feladatok Autófényezés
CNC marós/esztergályos/programozó
CNC marós/esztergályos/programozó
CNC marós/esztergályos/programozó havi nettó €1600  Többféle CNC-s munkára keresünk tapasztalt marósokat, esztergályosokat

Megosztás


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Itt találja a leggyakrabban feltett kérdéseket. Ha további kérdése merülne fel honlapunk elolvasása után, nyugodtan felkeresheti irodánk bármely kollégáját.

 1. Mi irodánk nyitvatartási ideje?
 2. Munkát keresek Hollandiában vagy Németországba. Mit kell tennem?
 3. Mit tesz a munkaközvetítő értem?
 4. Mit kell magammal vinnem az állásinterjúra?
 5. Fizetnem kell-e valamit a munkaközvetítőnek?
 6. Regisztráltam a honlapon. Mit kell tennem ezután?
 7. Hogy jutok el Hollandiába?
 8. Biztosítanak-e majd szállást Hollandiában vagy Németországba?
 9. Mit kell vinnem Hollandiába vagy Németországba?
 10. Hogyan kapom meg a fizetésemet?
 11. Hogyan működik az egészségügyi biztosítás?
 12. Mi az az IBAN szám és a SWIFT kód?
 13. Hogyan megyek a munkahelyemre?
 14. Kaphatok szabadságot?
 15. Magammal vihetem a családomat?
 16. Milyen személyi igazolvány szükséges?
 17. Romániai útlevelem van. Dolgozhatok Hollandiában?
 18. A túlóráim nagyobb adósávba esnek. Hogyan lehetséges ez??

 

1. Mi irodánk nyitvatartási ideje?

Irodánk Budapesten található. Hétköznapokon reggel 10-től délután 5-ig tartunk nyitva. Személyes találkozó csak előzetes időpontegyeztetés alapján lehetséges irodánkban!

 

2. Munkát keresek Hollandiában vagy Németországba. Mit kell tennem?

Amennyiben Ön beszél angolul/németül/hollandul erős társalgási szinten/középszinten, akkor a leggyorsabb módja a hollandiai és a német álláskeresésnek a honlapunkon kitöltött online regisztráció. Regisztrációjához kérjük, mindenképpen töltse fel részletes angol/német/holland önéletrajzát! Regisztrációját követően kollégáink egyike a lehető leghamarabb felveszi a kapcsolatot Önnel.

 

3. Mit tesz a munkaközvetítő értem?

Cégünk egy munkaközvetítő cég, aki megkeresi a megfelelő állást Önnek, és segíti Önt a munkakeresés egész folyamata alatt, Hollandiába vagy Németorzságba történő megérkezéséig.

Kollégáinkhoz az Ön hollandiai vagy németországi tartózkodása alatt és után is bátran fordulhat, ha bármilyen problémája vagy kérdése merülne fel.

 

4. Mit kell magammal vinnem az állásinterjúra?

A legkedvezőbb hatás elérése és egy komplett önéletrajz elkészítése érdekében kérjük, hozza magával az interjúra a bizonyítványait (érettségi- vagy szakmunkás bizonyítvány), diplomáit, egyéb végzettségét, képesítését igazoló dokumentumait, okleveleit (pl. OKJ bizonyítvány, VCA/SCC bizonyítvány, ADR bizonyítvány, Digipass), amelyek a megpályázott álláshoz kapcsolódnak, és amennyiben rendelkezik jogosítvánnyal, kérjük azt is hozza magával.

Ha Ön már dolgozott Hollandiában, kérjük hozza magával minden rendelkezésére álló holland dokumentumát (pl. sofi-szám/BSN-szám)!

A Hollandiában történő legális munkavállaláshoz magával kell hoznia érvényes útlevelét és európai személyi igazolványát.

Az interjú gyorsabb haladása érdekében érdemes előre elkészítenie egy magyar/angol/német/holland nyelvű önéletrajzot, amely részletesen tartalmazza a munkatapasztalatát.

Fontos továbbá, hogy rendelkezzen egy magyar bankszámlával (hozzá bankkártyával), plusz az IBAN és SWIFT kóddal. Ezeket a kódokat megtalálja a bankkivonatán vagy megkérdezheti a bankjától. 

 

5. Fizetnem kell-e valamit a munkaközvetítőnek?

Cégünk Magyarországon az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál hivatalosan bejegyzett munkaközvetítő cég, amely szolgáltatásaiért nem kér pénzt, az erre vonatkozó törvény értelmében: 118/2001 (VI. 30.) Korm. Rendelet 10§  (3) bekezdése alapján: „A magán-munkaközvetítő a tevékenységéért a munkát keresővel szemben díjat, költséget nem számolhat fel.”

Tehát nálunk nincs sem adminisztrációs, sem regisztrációs vagy más egyéb rejtett költség! SEMMI!

 

6. Regisztráltam a honlapon. Mit kell tennem ezután?

Ha regisztrált a honlapunkon, kap egy visszaigazoló e-mailt. Nem szükséges minket felhívnia, miután Ön kitöltötte a regisztrációt, az Ön adatait feldolgozzuk és bekerül adatbázisunkba. Ezután kollégáink egyike felkeresi Önt a részletekkel ill. néhány kérdéssel kapcsolatban, és végül egyeztetnek egy időpontot állásinterjúra irodáink egyikében.

 

7. Hogy jutok el Hollandiába?

Cégünk tanácsot ad Önnek az utazásban, segítünk eldönteni Önnek, hogy melyik a legegyszerűbb és legolcsóbb mód, akár a saját autójával utazik, akár más autójában, repülőgéppel vagy tömegközlekedéssel, ezen felül ellátjuk Önt egy részletes útitervvel is!

 

8. Biztosítanak-e majd szállást Hollandiában?

Cégünk kizárólag megbízható, leinformálható külföldi munkaerő-kölcsönző irodákkal működik együtt, akik jó minőségű szállásokat biztosítanak a munkavállaló számára. A hollandiai munkaerő-kölcsönző irodák által biztosított szállásokat rendszeresen ellenőrizzük.

Minden házban van konyha, nappali, fürdő- és hálószoba. A leggyakoribb megoldások a családi házak vagy apartman házak, amiben minden megvan a normális élethez (ágyneműt azonban nem biztosítanak!). Maximum két emberrel fog együtt lakni egy szobában, kivéve, ha ez egy nagy szoba. Kérem, vegye figyelembe, hogy ezek hiába teljesen felszerelt házak, mégsem olyanok, mint az otthona!

 

9. Mit kell vinnem Hollandiába vagy Németországba?

Ez attól függ, melyik céggel létesít munkaviszonyt. Ha elfogadja az állásajánlatot, kap egy listát azokról a tárgyakról vagy szerszámokról, amiket az új szállására és munkahelyére kell vinnie.

 

10. Hogyan kapom meg a fizetésemet?

A fizetését minden esetben a bankszámlájára utalják. Mi csakis megbízható, leinformálható munkaerő-kölcsönző irodákkal működünk együtt, akik sohasem fizetnek készpénzben.

Az Ön fizetése függ a munkájától és a munkáltatótól, ill. a munkáltatótótl függ az is, hogy hetente vagy négyhetente kapja a fizetését. Ezt az információt megkapja az cégünktől, mielőtt Hollandiába utazik.

 

11. Hogyan működik az egészségügyi biztosítás?

Cégünk csak legális cégekkel működik együtt, akik elrendezik az egészségbiztosítását, mielőtt elkezd dolgozni. Azt tanácsoljuk, hogy tartsa meg a magyar egészségbiztosítását is, hisz így a Hollandiába történő utazása alatt is biztosítva van.

 

12. Mi az az IBAN szám és a SWIFT kód?

Ahhoz, hogy a fizetését a holland cég átutalja magyar bankszámlájára, nemzetközi tranzakciót kell végrahajtania. Ehhez szükséges az Ön IBAN és SWIFT kódja. Minden magyar bankszámlának van IBAN száma. Ezt megtalálja a bankkivonatán vagy megkérdezheti a bankjától.

 

13. Hogyan megyek a munkahelyemre?

Ha cégünk állást keres Önnek, figyelembe veszzük, hogy van-e autója vagy sem. Ha nem rendelkezik saját szállító eszközzel, akkor a leendő munkáltatójával való konzultáció után elintézzük, hogy valakivel együtt utazzon (a másik autójában), vagy egy másik módon utazzon Hollandiába. Ez természetesen Önnel kerül megvitatásra.

 

14. Kaphatok-e szabadságot?

Önnek is, természetesen mint mindenki másnak Hollandiában, joga van a fizetett szabadsághoz. Fontos azonban, hogy ezt a kinti munkáltatójával egyeztesse, mikor szeretne szabadságra menni. Ezt jóval előre tegye meg, hogy a főnökének legyen ideje megoldani a helyettesítését!

 

15. Magammal vihetem a családomat?

Ha intézünk Önnek munkát Hollandiában, akkor ez azt jelenti, hogy a szálláson a munkatársaival fog együtt lakni, és nem a családjával. Ha hosszú távon szeretne Hollandiában dolgozni, természetesen kereshet magának saját szállást. Vegye azonban figyelembe, hogy kint a bérleti díjak sokkal magasabbak, mint Magyarországon. Így a munkáltató által biztosított szállás mindig olcsóbb.

 

16. Milyen személyi igazolvány szükséges?

A hollandiai munkavállaláshoz egy érvényes magyar útlevél vagy egy európai személyi igazolvány szükséges.

 

17. Romániai útlevelem van. Dolgozhatok Hollandiában?

Sajnálatos módon román és bolgár állampolgárok csak munkavállalási engedéllyel dolgozhatnak Hollandiában. Még akkor sem dolgozhatnak Hollandiában, ha van munkavállalási engedélyük Magyarországra.

 

18. A túlóráim nagyobb adósávba esnek. Hogyan lehetséges ez?

Hollandiának bonyolult és összetett adózási rendszere van. Ez azt jelenti, hogy minél több órát dolgozik, annál több adót kell fizetnie. Ez gyakran úgy jelenik meg, hogy a túlórái magasabb adósáv kötelesek, mint a szokásos, napi munkaórái. Ezeket a szabályokat és adónemeket a Holland Adóhatóság alkotta meg, és a munkáltató nem változtathat rajtuk. Az összes cég, amivel együtt dolgozunk rendszeresen ellenőrizve vannak a Holland Kormány által, hogy megfelelően számolják-e el az adó összegeket.

 

Online regisztráció

Dolgozni szeretne?!

Regisztráljon itt!

For partners

If you are an employer, please contact us!

Eurotanácsadó

 

Facebook

POWERED BY